KUHAMO S PIVOM

Filet ribe od kamena u tijestu od pive i wasabi grašak

 Berislava Picek / Hanza Media
Ovo je dobra hrana koja savršeno ljubi pivo!

Trebat će vam:

2 male grdobine, 2 pišmolja, 2 komada ugora ili neke druge ribe od kamena
100 g kukuruznog brašna
2 jaja
1 svijetlo pivo (poput Varionica pale alea, Lab Barba, Ruddles Best, Old Speckled Hen english alea ili San Servolo IPE te Spitfire kentish alea)
1 luk
200 g graška
1 žličica Wasabi praha
malo maslaca

Zagreb, 230113.
Kuhari Tomislav Skunca Skuf i Dragan Dragojlovic Gaga pripremili su jela sa raznim vrstama piva od Psenicne, Amber, Tomislav i Leffe Blonde pivom.
Jela su pripremali u restoranu Rouzmarin baru Marina Medaka u kojem i gostuju petkom kada rade tematske kuharske vecere.
Na slici:Razni fileti riba u tijestu psenicne pive, krumpici, wasabi grasak
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Ribu očistimo i odrežemo glave, a ugora narežemo na šnite. Posolimo, popaprimo i uvaljamo u brašno. Kukuruzno brašno lagano posolimo, ubacimo 2 žumanjka i zalijemo pivom da dobijemo gustu smjesu kao za palačinke. Bjelanjke istučemo u snijeg i dodamo smjesi. Ribu provučemo kroz smjesu i pržimo u dubokom ulju. Luk narežemo na kockice i glaziramo na maslacu. Dodamo grašak i zalijemo ribljim temeljcem ili vodom. Kratko kuhamo, izblendamo štapnim mikserom, dodamo Wasabi prah i kockicu hladnog maslaca. Pire protisnemo kroz fino cjedilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2024 18:00