
Nije teško, ali za dobar tiramisu odvojite vrijeme i bitni su kvalitetni sastojci. Ovo je recept za sve one kojima je tiramisu omiljeni recept!
Sastojci:
250 g piškota
200 ml crne kave
100 ml ruma ili amaretta
100 g šećera u prahu
250 ml vrhnja za šlag
250 g mascarpone sira
2 žlice kakaa

Priprema:
Skuhajte kavu i pustite da se ohladi. U posudu stavite mascarpone sir i šećer i dobro ručno izmiješajte. U veću posudu za miksanje ulijte slatko vrhnje i istucite čvrsti šlag. Na kraju u šlag umiješajte mascarpone sa šećerom. U ohlađenu kavu dodajte rum ili amaretto. Piškote kratko umočite u kavu i slažite po dnu posude. Prelijte polovicom kreme. Posložite drugi red namočenih piškota te prelijte ostatkom kreme. Slasticu ostavite preko noći u hladnjaku. Prije posluživanja kolač pospite kakaom. Gostima poslužite izravno iz hladnjaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....