JUHA OD ŠAMPINJONA

Gljive se sjajno slažu s paprom pa možete eksperimentirati s različitim vrstama, a danas napravite krem juhu

 Mariauspenskaya/Getty Images/istockphoto
Ova jednostavna juha gotova je za manje od pola sata, a bit će ukusan izbora za ručak

Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 25 minuta
Porcija: 2-4

250 g šampinjona
1 luk
2 režnja češnjaka
1 žlica kiselog vrhnja
2 srednja krumpira
timijan
1 šaka svježeg peršina
sol i papar
ulje temeljac ili voda

Na malo ulja najprije pirjajte sitno nasjeckani luk, a potom dodajte šampinjone i krumpir. Začinite timijanom, dodajte sol i papar, ubacite i protisnuti češnjak. Kuhajte 20-ak minuta, dio krumpira izvadite pa ga pretvorite u kašu, pomiješajte s kiselim vrhnjem i vratite u zdjelu. Kuhajte još 5 minuta, pospite sitno sjeckanim peršinom i dodatno začinite po potrebi. Poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
12. travanj 2025 23:50