Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g šampinjona
- 200 g bukovača
- 2-3 mlada luka
- 2 jaja
- 1 češanj češnjaka
- peršinov list
- punomasno kiselo vrhnje
- 100 g ribanog topivog sira (gauda ili cheddar)
- maslac
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Gljive očistite ako je potrebno pomoćiu četkice za povrće, krpe ili nečiste dijelove ogulite nožićem što je možda najjednostavnja i najbrža opcija. Narežite mladi luk, bijeli dio na kolutiće, zeleni na tanje trakice. Na mješavinu maslaca i maslinova ulja stavite mladi luk te ga pirjajte minutu do dvije tek toliko da uvene.
2. korak
Dodajte zatim narezane gljive, češnjak te peršinov list pa prijajte dok gljive ne budu gotove, odnosno dok ne ispari sva tekućina koju će pustiti. Posolite i popaprite.
3. korak
Pomiješajte kiselo vrhnje s umućenim jajetom pa u tu smjesu dodajte ohlađene gljive. Stavite u manje posudice za pečenje ili izlijte sve skupa u vatrostalnu zdjelu te pospite naribanim sirom. Pecite u pećnici na 180 do 200 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....