GRAH + RAJČICA

Grah u gustom umaku na drugačiji način, dodajte jaja i poslužite uz tostirani kruh

 Lauripatterson/Getty Images
Umjesto klasičnog graha u povrtnom umaku ili shakshuke, napravite predobar spoj ta dva jela

Trebat će vam:

1 luk

1 konzerva graha

2 rajčice

2 režnja češnjaka

3 žlice pelata

1 žličica kumina

1 žličica kurkume

1 žličica kima

jaja

prstohvat šećera

sol i papar

ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk. Dodajte kumin, kurkumu i kim. Pustite da se kratko tostira i dodajte protisnuti češnjak. Zatim dodajte procijeđeni i isprani grah i dvije sjeckane rajčice. Pirjajte pet minuta pa ubacite pelate, šećer i po potrebi malo vode ili temeljca. Začinite soli i paprom. Kuhajte pet minuta i potom dodajte cijela jaja koja ste pažljivo razbili kako bi ostala cijela. Poklopite i kuhajte 3-4 minute, ovisno o tome kakav želite da bude žumanjak. Maknite s vatre i poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
06. travanj 2025 18:12