Grissini

 Marko Miščević / Hanza Media

Trebat će vam:

740 g brašna
250 g maslaca
2 grančice ružmarina
370 ml mlijeka
30 g soli
30 g praška za pecivo
70 ml maslinova ulja

Marko Miščević / Hanza Media

Priprema:

U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, 5 g soli i omekšani maslac. Zalijte mlijekom sobne temperature te dodajte ostale sastojke. Izradite glatko tijesto i stavite u zdjelu koju ste prekrili prozirnom folijom. Neka stoji na toplome dvadesetak minuta. Tijesto podijelite na 20 kuglica. Na radnoj plohi rukama od svake napravite štapiće otprilike centimetar debele i 15 cm dugačke. Grissine poslažite na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje, premažite ih maslinovim uljem i posipajte sjeckanim ružmarinom te solju. Zagrijte pećnicu na 260 ºC i pecite otprilike 15-20 minuta dok ne dobiju lijepu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 15:50