NA ŽLICU

Gulaš s krumpirom zasitno je jelo koje svakim novim zalogajem postane sve bolje

 Drong/Getty Images
Uvijek napravimo veću količinu pa u gulašu uživamo dva dana zaredom

Trebat će vam:
500 g junetine (najbolje goveđa plećka ili but)
300 g krumpirića
2 velike mrkve
1 velika glavica luka
2 češnja češnjaka
1 litra goveđeg temeljca
1 žlica koncentrata rajčice
1 žličica suhog timijana
2 lista lovora
2 žlice maslinova ulja
sol i papar po ukusu
Priprema:
Meso narežite na kocke veličine zalogaja. Na maslinovu ulju, u velikoj tavi, popržite kockice mesa sa svih strana dok ne dobiju lijepu smeđu boju. Izvadite meso i stavite ga na stranu. U istoj tavi, na preostaloj masnoći, kratko popržite nasjeckani luk i češnjak dok ne postanu mekani i mirisni. Dodajte koncentrat rajčice, timijan i lovor, pa promiješajte. Vratite meso u tavu, prelijte temeljcem te začinite solju i paprom. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri oko jedan sat. Mrkvu očistite i narežite na kolutiće, a baby krumpire operite. Dodajte povrće u gulaš, promiješajte i kuhajte još 30 minuta dok povrće ne omekša, a meso postane sočno i mekano. Poslužite gulaš vruć, s omiljenim kruhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. veljača 2025 08:42