
Sastojci:
250 g gljiva – šampinjoni, jablan shitake, bukovače 100 g crvenog luka 50 g crvene mrkve 50 g žute mrkve 50 g svježeg koromača 50 g peršina 50 g celera 50 g lista celera 15 g lista peršina 3 režnja češnjaka 1 dcl maslinovog ulja 0,03 dcl konjaka 0,5 dcl bijelog vina 1 jaje 1 prstohvat majčine dušice 1 lovorov list 1 peperončino 2 listića želatine sol, papar |

Prvo treba napraviti temeljac od gljiva. Ogulite luk, i stavite dinstati na maslinovo ulje, a kada omekša pojačajte vatru i stavite gljive te pirjajte desetak minuta, dodajte začine i podlijte vodom. Neka kuha oko pola sata. Ostavite da se ohladi. U međuvremenu narežite povrće na ploške te počnite slagati sljedove - prvo malo temeljca, potom povrće, opet malo temeljca te povrća. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i stavite da se kuha oko 60 minuta. Izvadite i prelijte otopljenim listićima želatine. Ostavite da se ohladi i uživajte. Mi smo koristili dio već gotovog temeljca od teleće koljenice, pa bismo ovaj recept mogli nazvati "gotovo vegetarijanski".
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....