I toplo i hladno

Hrskavi pužić s blitvom, mladim lukom i sirom odličan je za dane kad nemate puno vremena

 Rocky89/Getty Images/istockphoto
Osim što ne zahtjeva puno vremena za pečenje, ova pita ne zahtjeva ni čudesa od sastojaka

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 40 minuta • Porcija: 2-4

Sastojci:

  • 200 g svježeg sira
  • 3 mlada luka
  • 500 g blitve
  • 1 jaje
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • ulje
  • voda
  • sol

Priprema:

Svježi sir, jaje i sol pomiješajte.

Na većoj tavi zagrijte malo ulja, kratko pirjajte sitno sjeckani mladi luk, a zatim dodajte blitvu koju ste najprije oprali i narezali na komadiće. Kratko pirjajte dok blitva ne povene, ohladite i pomiješajte sa sirom.

Koru za savijače premažite mješavinom vode i ulja, preklopite drugom korom i premažite blitvom sa sirom. Zarolajte ili samo preklopite, složite u puž ili ostavite u dugačkim štrudlama, premažite s malo maslaca i pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 07:35