Usred tjedna

Imamo recept za jednostavne patlidžane punjene kvinojom, pinjolima i feta sirom

 iStock
Ovaj ručak, zbog jednostavne i brze obrade namirnica, idealan je za pripremu usred tjedna

Priprema: 30 min
Pečenje: 30 min
Porcija 4

Trebat će vam:

2 velika patlidžana
šalica od 200 ml sirove kvinoje
šalica od 200 ml pinjola
100 g feta sira
2 režnja češnjaka
1 jaje
maslinova ulja
svježih listića peršina

Priprema:

Stavite pinjole u mlaku vodu da malo omekšaju. U cjedilu operite kvinoju hladnom vodom jer će u protivnom biti gorka. Skuhajte je u slanoj vodi (kuhana je kad se počnu nazirati klice) i ocijedite, pa isperite hladnom vodom. Pustite da se cijedi. Ocijedite i pinjole koji su stajali u mlakoj vodi. Uzdužno prerežite patlidžane pa izdubite sredinu. Posolite ih i ostavite stajati sa strane. Jaje pjenasto umutite, pomiješajte ga s kvinojom i pinjolima. Izdrobite feta sir i dodajte ga u mješavinu. Popaprite i oprezno posolite jer je sir slan. Umiješajte i sjeckani peršin te češnjak. Uključite pećnicu na 200 °C. Papirnatim ručnikom upijte tekućinu koja se nakupila u patlidžanima. Poprskajte unutrašnjost s maslinovim uljem, pa patlidžane napunite nadjevom. Stavite ih na pleh na koji ste stavili papir za pečenje i pecite tridesetak minuta. Gotove patlidžane dodatno ukrasite listićima peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
07. travanj 2025 21:17