
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme pečenja: 15 minuta
Broj porcija: 2-4
LIGNJE IZ PEĆNICE
Trebat će vam:
1 kg lignji
3-4 jaja
200 g bijelog brašna
300 g krušnih mrvica
1 netretirani limun
sol i papar
Za umak:
3 žlice kiselog vrhnja
1 žlica majoneze
sok pola limuna
2 kisela krastavca
1 žličica kapara
1-2 fileta inćuna
sol i papar
Priprema:
Lignje narežite na kolutiće, posolite pa ih najprije uvaljajte u brašno, zatim u jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica i limunove korice. Rasporedite ih po papiru za pečenje, poprskajte maslinovim uljem i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Izvadite i poslužite uz krumpiriće i omiljeni umak.
Za umak pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu i istinite sok pola limuna. Kisele krastavce nasjeckajte na sitno. Isto učinite i s kaparima i inćunima. Sve zajedno pomiješajte, začinite soli i paprom pa poslužite uz lignje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....