![36057019](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/17/k_36057019_640.jpg)
Trebat će vam:
1 manja cvjetača
2 jaja
1/2 šalice svježe naribanog parmezana
1 šalica naribane mozzarelle ili cheddar sira
1 žličica luka u prahu
malo soli i papra
maslinovo ulje ili ulje uljane repice
klice rikole
![Zagreb, 230517.
Nastasja Petric napravila je zdrava mala jela za djecja druzenja i tulume.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/6/9/14/petric_mala_jela5-230517.jpg)
Priprema:
Cvjetaču očistite i miksajte u sitne mrvice. Prebacite je u posudu pa posolite, dodajte luk u prahu, umućena jaja, naribani parmezan i sve skupa dobro izmiješajte. Zatim u zagrijanu tavu na srednje jakoj vatri dodajte malo ulja te stavite smjesu od cvjetače u dvije hrpice u kockastom obliku tosta. Pecite s obje strane oko 3-4 minute, pa na jedan "tost" stavite sir i preklopite s drugim kako bi se otopio na tavi. Servirajte lagano ohlađeno s klicama od rikole.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....