SVJEŽA I BLISTAVA

JADRANSKA TUNA: Tuna tartar

 Mario Kučera
Tuna na meniju!

Tuna tartar neupitni je klasik, a svježina je ovdje imperativ. Filet tune su nasjeckali na male kockice i začinili sitno mljevenim maslinama, kaparima, češnjakom, maslinovim uljem i jabučnim octom. Tako pripremljen tartar položili su na podlogu od cevichea koji su napravili od raznih vrsta cherry rajčica. Ceviche je jelo od sirove ribe, citrusa i začina, karakteristično za Latinsku Ameriku. Nekad se meso mariniralo u citrusnom soku po nekoliko sati, dok je danas taj postupak znatno kraći, a nerijetko se dodalo i malo ljude papričice. Ovdje u Foši poslužili su ga uz soja sos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
25. ožujak 2025 15:55