SVJEŽA I BLISTAVA

JADRANSKA TUNA: Tuna tartar na bečki način

 Mario Kučera
Tuna na meniju!

Ovo jelo je još jedan odmak od ustaljene ponude i zasigurno će biti jedan od favorita kod malih gurmana. Sitno nasjeckanu tunu začinili su solju, paprom i crvenom paprikom te zaledili na deset minuta. Polusmrznute kuglice tune uvaljali su u brašno, jaja i smjesu od panco mrvica (japanske krušne mrvice od kruha bez kore, manje upijaju masnoću nego obične krušne mrvice i dulje ostaju hrskave) te sezama i dimljene crvene paprike. Pržili su ih u dubokom ulju, a potom izvadili i ocijedili na papiru. Chef Saša Began je ovo jelo poslužio na wasabi umaku i dekorirao mljevenim pistacijama i acetom balsamicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
31. ožujak 2025 20:40