
Lagani, baršunasti i ljetni kolač. Temeljno rađen od rižinog griza ali vi možete koristiti i pšenični. Peče se nešto manje od sata ali je zato jako sočan i sljedeći dan. Možete ga kombinirati s raznim voćem, a budući da nam je ljeto i kalendarski stiglo omiljenog voća ne nedostaje.
Naša blogerica Dajana , napravila je tri varijante kolača s ricottom. Borovnica, breskve i komadića ananasa, vi pustite mašti na volju i osmislite neke svoje ljetne kombinacije!
Trebat će vam:
- 4 žlice griza od riže (ili pšeničnog)
- 1 žličice praška za pecivo
- 120 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 500 g svježeg sira (kod mene ricotta)
- 3 jaja
- 2 žlice soka od limuna
- korica limuna
- 130 g otopljenog i ohlađenog maslaca
- šećer u prahu za posipanje
- 350-400 g svježeg sezonskog voća (breskve, šljive, borovnice, ananas i sl.)
Cijeli recept pročitajte OVDJE . (na dne stranice bloga)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....