Rješenje iz pećnice

Jedan za doručak, dva ili tri uz salatu za ručak, muffini od špinata i fete su odličan izbor

 Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto
Za svega pola sata možete imati ukusne zalogaje koji će se svidjeti svim ljubiteljima sira

U ovaj recept možete po želji dodati i drugu vrstu povrća, kombinirati različite sireve te iskoristiti zaboravljene namirnice iz hladnjaka. a rezultat će biti praktični, a ukusni muffini koje možete s lakoćom ponijeti na posao, druženje velikih i malih, izlete, ali i poslužiti za doručak.

Muffini od špinata i feta sira

350 g brašna
300 g špinata
150 g feta sira
2 žlice sitno ribanog parmezana
100 g otopljenog maslaca
300 ml mlijeka
1 jaje
2 mlada luka

image
Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto

Špinat operite, osušite i nasjeckajte. Maslac otopite. U veliku zdjelu stavite brašno, dodajte špinat, feta sir i parmezan i dobro pomiješajte. Dodajte mlijeko, maslac, jaja i sitno sjeckani mladi luk. Ako je potrebno, dodajte još malo mlijeka kako biste dobili gustu smjesu. Smjesu podijelite u kalupu za muffine i pospite s još malo sira po želji. Pecite 20-30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva ili dok ne poprime boju i čačkalica iz muffina izađe čista. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 09:01