
Osim što je ukusno, sastojci za ovo varivo neće vas koštati previše, a bit će i brzo gotovo. Dakle, ovo je idealan ručak usred tjedna kada je sve što želite pojesti nešto fino, na žlicu, utješno, toplo i zasitno.
Trebat će vam konzerva slanutka i povrće kao što su mrkva, korijen peršina, celer, a u kombinaciju možete ubaciti i batat. U slučaju da vam nije pri ruci, zamijeniti ga možete i krumpirom, zbog kojeg će jelo biti još zasitnije.
Također, ako ne možete zamisliti obrok bez mesa, pred kraj kuhanja ovom varivu možete dodati i komadiće piletine iz juhe ili, pak, prije nego što uopće krenete pirjati povrće, na ulju zapeći komadiće mesa po želji, izvaditi ih pa ih vratiti kada u lonac stavite tekućinu.
Na kraju sve zajedno poslužite uz kockice aromatičnog tostiranog kruha i ručak je već gotov. Recept Berislave Picek čeka vas u nastavku.
POVRTNO VARIVO
Trebat će vam:
1 mrkva
1 korijen peršina
1/2 celera
1 crveni luk
3 češnjaka
2 konzerve slanutka
2 batata
peršinov list
par listova blitve
2 žlice maslinova ulja
lovorov list
2 šnite kruha starijeg
sol, papar, čili, majčina dušica, vlasac
Priprema:
Na žlici ulja pirjajte luk i češnjak, čim malo dobije boju dodajte na sitne kockice narezano povrće; mrkvu, celer, peršin, batat (ili krumpir). Podijte vodom i dodajte začine (lovorov list, vlasac, sol, čili). Kuhajte 20 minuta. Izblendajte i dodajte slanutak, koji nakon otvaranja konzerve treba isprati hladnom vodom. Dodajte sitno narezan list peršina. Par kockica batata možete ispržiti na suhoj tavi i tek potom dodati u varivo da zadrži hrskavost. Listove blitve dodajte pred sam kraj kuhanja. Kruh narežite na kockice i začinite marinadom od maslinova ulja i majčine dušice. Prepecite na suhoj tavi. Jedite toplo s dodatkom prepečenog kruha i svježeg lista peršina.
Komentari
0