Vikend je idealno vrijeme za obilazak tržnice i nabavku namirnica za ostatak tjedna pa, kada ste ovih dana u obilasku štandova, svratite i do onog sa svježom piletinom, kupite cijelo pile i još malo jetrica pa napravite tri klasika koja možda dugo niste kuhali, a uvijek su dobra ideja za ručak koji vole svi za stolom. Na našem meniju ovih dana tako su pileći paprikaš, omiljeni pohanci na dva načina i jetrica na naglo s restanim krumpirom.
KLASIK KOJI NIKADA NE DOSADI: PILEĆI PAPRIKAŠ
Recept za najbolji pileći paprikaš svojevremeno je s nama podijelio chef Mario Mihelj. Za ovo jelo koristiti možete različite dijelove pileta, a dobra opcija bit će batak i zabatak. Pileći paprikaš poslužite uz domaću tjesteninu, recept za koju vam također ostavljamo na poveznici u nastavku, a ako nemate vremena i želite si olakšati posao, koristiti možete i kupovnu ili čak rižu, palentu ili drugi prilog po želji. Recepti i savjeti čekaju vas u nastavku.
RECEPT CHEFA MIHELJA: PILEĆI PAPRIKAŠ S DOMAĆIM REZANCIMA
SVIMA OMILJENI: POHANCI
Jedan od vječnih klasika koji vole baš svi za stolom bez obzira na priliku su, pogađate, pohanci. I u ovom slučaju koristiti možete različite dijelove pileta, samo ovog puta razmislite o tome da ih otkostite kako bi uživanje bilo jednostavnije (osim ako su u pitanju krilca). U nastavku vam ostavljamo recept chefa Marka Palfija, ali i jedan malo drugačiji, za pohance za koje vam neće trebati jaja, puno ulja i krušne mrvice, već samo jogurt i kukuruzne pahuljice.
RECEPT ZA MALO DRUGAČIJE POHANCE BEZ JAJA
ZABORAVLJENO JELO: JETRICA S RESTANIM KRUMPIROM BEZ GREŠKE
Često zapostavljena, pileća jetrica također može biti odličan brzinski, a još uvijek slastan ručak. Kada je poslužite uz restani krumpir, dobit ćete klasik kojem malo koje drugo jelo može konkurirati, a cijeli ručak, uz pripremu salate, bit će gotov u manje od sat vremena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....