Juha od limete i piletine

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 8 limeta grubo isjeckanih na komadiće
  • 8 tortilla (kidanih na veće komade) ili rezance
  • 4 češnja češnjaka
  • 4-5 šljivara (manja konzerva pelata)
  • 2 mala habanero chillija
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 1 čajna žličica sušenog timijana
  • 4 pileća batka
  • 4 pilećih krilca
  • 1 čajna žličica origana
  • prstohvat soli i papra

Priprema

1. korak

Na maslinovu ulju prepržite batke i krilca (koji su se po želji prethodno marinirali) zajedno s natrganim torillama dok se ne opuste. Kasnije ih odložite na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće.

2. korak

Na preostaloj masnoći (ako nedostaje nadodajte malo maslinova ulja) prepržite češnjak i pelate izrezane na komadiće i habannero chilli.

3. korak

Kad su se opustili i dobili smjesu sličnu umaku, odstranite višak sjemenki iz chillija budući da oni daju ljutinu. Nakon toga cijelu smjesu preselite u belnder i miksajte dok ne postignete homogenu smjesu.

4. korak

U posudu stavite piletinu, sol, papar, origano, timijan i češnjak. Pustite nekih 25 minuta dok se sastojci ne povežu. Dodajte i sve preostale začine, kratko prokuhajte i poslužite. Na kraju po želji možete preliti s još malo maslinova ulja i žlicom kiselog vrhnja.

Za intenizivniji okus limete marinirajte komadiće piletine pola sata do sat prije samog pečenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
02. travanj 2025 21:47