SMRČCI

Juha od smrčaka i suhih gljiva

 Mario Kučera
Isprobani recept!

Na maslinovu ulju ili nekoj drugoj masnoći popržiti uz stalno miješanje oštro brašno do zlatne boje. Dodati potom nasjeckanu slaninu, kratko je popržiti pa uliti vodu ili povrtni temeljac. Nasjeckati krumpir na kockice pa ubaciti u lonac, a kad je on napola kuhan, dodati smrčke, ali ne i stapku koja nije tako ukusna, osim kad je riječ o mladim, manjim smrčcima. Dodati i suhe gljive; vrganje, smrčke, trubice, lisičice, što već imate pa ostavite da se kuha oko 20 minuta. Na kraju posoliti, popapriti i dodati peršinov list. Poslužiti kiselim vrhnjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
18. travanj 2025 14:44