Juneći mišić paren 10 sati s pjenicom od krumpira

Težina pripreme: teško

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 800 g junećeg mišića
  • sol
  • papar
  • majčina dušica
  • maslinovo ulje
  • 0,3 l demi-glace umaka

Priprema

1. korak

Juneće mišiće mariniramo solju, paprom, majčinom dušicom, maslinovim uljem i

ostavimo u marinadi 24 sata. Mišiće zatim vakumiramo u PVC foliji da nam ne ostane

niπta zraka u njima. Meso zatim kuhamo na pari 10 sati na temparaturi od 80 stupnjeva. Meso nakon kuhanja prelijemo demiglace umakom koji smo aromatizirali

majčinom dušicom. Mišiće poslužimo uz pjenicu od krumpira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 19:15