Baš ukusno

Kad isprobate ovaj recept, drugi za riblje polpete više nikad nećete trebati

 Dmitrij Galacewicz/Getty Images
Ako tražite jeftiniju, bržu i zdraviju verziju popečaka, isprobajte ovu od oslića

Vrijeme pripreme: 15 minuta
​Vrijeme kuhanja: 20 minuta
Broj osoba: 4

RIBLJI POPEČCI S OSLIĆEM

Trebat će vam:
300 g oslića
100 g bulgura
100 g svježeg špinata
2 češnja češnjaka
1 jaje
3 žlice krušnih mrvica (+ za paniranje)
1 žlica maslinova ulja
sol i papar prema ukusu
ulje za prženje

Priprema:
Bulgur skuhajte prema uputama i ostavite da se ohladi. Ribu skuhajte na pari ili kratko prokuhajte, zatim je usitnite vilicom. Na maslinovu ulju kratko prodinstajte nasjeckani češnjak i špinat dok ne omekšaju. U zdjeli pomiješajte ribu, bulgur, špinat, jaje, krušne mrvice, sol, papar i origano. Oblikujte popečke i uvaljajte ih u dodatne krušne mrvice. Pržite na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatno-smeđi ili ih pecite u pećnici na 200 °C oko 20 minuta. Poslužite uz jogurt umak, pire od krumpira, svježu ili krumpir salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
13. travanj 2025 08:23