
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta
Broj osoba: 4
RIBLJI POPEČCI S OSLIĆEM
Trebat će vam:
300 g oslića
100 g bulgura
100 g svježeg špinata
2 češnja češnjaka
1 jaje
3 žlice krušnih mrvica (+ za paniranje)
1 žlica maslinova ulja
sol i papar prema ukusu
ulje za prženje
Priprema:
Bulgur skuhajte prema uputama i ostavite da se ohladi. Ribu skuhajte na pari ili kratko prokuhajte, zatim je usitnite vilicom. Na maslinovu ulju kratko prodinstajte nasjeckani češnjak i špinat dok ne omekšaju. U zdjeli pomiješajte ribu, bulgur, špinat, jaje, krušne mrvice, sol, papar i origano. Oblikujte popečke i uvaljajte ih u dodatne krušne mrvice. Pržite na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatno-smeđi ili ih pecite u pećnici na 200 °C oko 20 minuta. Poslužite uz jogurt umak, pire od krumpira, svježu ili krumpir salatu.
Komentari
0