ZABORAVLJENO JELO

Kada ste zadnji put jeli pohani sir? Na ovaj način ispast će hrskav izvana, kremast iznutra i jako slastan

 Stockfotocz/Getty Images/istockphoto
Umjesto pohane piletine, za ručak napravite pohani sir. Odlično se slaže uz čitav niz priloga, a za dozu osvježenja, obavezna je i salata

Trebat će vam:
200 g sira (Gauda, Edamer ili neki topljivi sir)
1 jaje
50 g brašna
50 g krušnih mrvica
prstohvat soli
ulje za prženje
Priprema:
Sir narežite na ploške debljine oko jedan centimetar. Svaku plošku prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućeno jaje s malo soli, pa u krušne mrvice. Po želji ponovite postupak još jednom za hrskaviju koricu. U tavi zagrijte dovoljno ulja na srednje jakoj vatri. Pržite sir sa svake strane dok ne dobije zlatno-smeđu boju (oko dvije minute po strani). Vadite na papirnati ubrus kako bi upio višak ulja. Poslužite toplo uz tartar umak, kečap ili svježu salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. veljača 2025 06:22