Karamelizirani komorač s sirom i cvjetačom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 lukovice komorača
  • maslinovo ulje
  • 1 limun
  • morska sol
  • 200 g masnog tvrdog sira (gauda, cheddar..)
  • 1 veća glavica cvjetače (samo cvjetovi)

Priprema

1. korak

Prepolovite lukovice, a zatim ih narežite uzdužno na rezance. Na maslinovu ulju omekšajte komorač, nekih 10-12 minuta. nemojte ga kuhati nego treba postići zlaćano smećkastu boju. Dodajte sol i papar, a kad je gotov polijte ga maslinovim uljem.

2. korak

U međuvremenu zakuhajte vodu i skuhajte cvjetaču nekih 5 do 8 minuta. Zatim komorač pomiješajte s naribanim masnim tvrdim sirom i cvjetačom pa kratko zapecite. Toplo poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
29. ožujak 2025 22:54