Katalonska krema

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 150 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 ml nemasnog mlijeka
  • 3 naribane kolice limuna
  • 1 cimetov štapić
  • 7 jušnih žlica šećera
  • 3 žutanjka
  • 2 jušne žlice kukuruzne krupice

Priprema

1. korak

Zagrijte mlijeko na srednje jakoj vatri, ali ne smije zakuhati. Dodajte cimetov štapić i pustite da se sastojci povežu nekih 20 minuta.

2. korak

Pomiješajte 100 grama šećera, kukuruznu krupicu. Dodajte tome oko 60 ml mlijeka i miješajte dok ne postignete homogenu smjesu. Pristavite tu smjesu na vatru te kuhajte nekih 5 minuta dok se ne zgusne.

3. korak

Stavite žutanjke u manju posudu te im pridodajte 1/3 toplog mijeka i promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Kad ste to postigli vratite smjesu s žutanjcima na vatru uz konstantno miješanje još neke 4 minute. Ponovno maknite kremu s vatre, rasporedite u posudice i pustite da se odmori otprilike 4 sata pokriveno plastičnom folijom.

4. korak

Maknite plastičnu foliju i dodajte preostali šećer karamelizirajte te pospite po vrhu. Poslužiti odmah ili najkasnije 1 sat nakon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 14:24