
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 40 minuta
Broj osoba: 4
FRANCUSKA JUHA OD LUKA
Trebat će vam:
4 velika luka
2 žlice maslaca
1 žlica maslinova ulja
1 žličica šećera
1 l goveđeg temeljca
100 ml bijelog vina (opcionalno)
1 žličica svježeg timijana (ili 1⁄2 žličice suhog)
sol i papar prema ukusu
4 kriške baguettea
100 g ribanog sira (gruyère ili emmental)
Priprema:
Luk narežite na tanke trakice i pržite na maslacu i maslinovu ulju dok ne omekša. Dodajte šećer i nastavite pržiti uz miješanje dok se luk ne karamelizira (oko 20 minuta). Ulijte bijelo vino i kuhajte dok ne ispari. Zatim dodajte temeljac, timijan, sol i papar. Kuhajte još 15 minuta. Kriške baguettea tostirajte i pospite ribanim sirom. Jušnike napunite juhom, stavite krišku kruha sa sirom na vrh i zapecite u pećnici na 200 °C dok se sir ne otopi. Poslužite toplo i uživajte!
Komentari
0