Konkretno jelo

Kažu da je ovo jedna od najboljih juha na svijetu, zasitna je, slasna i utješna

 Lauripatterson/Getty Images
Klasik je ovo koji rado pripremamo bez obzira na to koje je godišnje doba

Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 40 minuta
Broj osoba: 4

FRANCUSKA JUHA OD LUKA
Trebat će vam:
4 velika luka
2 žlice maslaca
1 žlica maslinova ulja
1 žličica šećera
1 l goveđeg temeljca
100 ml bijelog vina (opcionalno)
1 žličica svježeg timijana (ili 1⁄2 žličice suhog)
sol i papar prema ukusu
4 kriške baguettea
100 g ribanog sira (gruyère ili emmental)

Priprema:
Luk narežite na tanke trakice i pržite na maslacu i maslinovu ulju dok ne omekša. Dodajte šećer i nastavite pržiti uz miješanje dok se luk ne karamelizira (oko 20 minuta). Ulijte bijelo vino i kuhajte dok ne ispari. Zatim dodajte temeljac, timijan, sol i papar. Kuhajte još 15 minuta. Kriške baguettea tostirajte i pospite ribanim sirom. Jušnike napunite juhom, stavite krišku kruha sa sirom na vrh i zapecite u pećnici na 200 °C dok se sir ne otopi. Poslužite toplo i uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
14. travanj 2025 07:42