BRZO I SLASNO

Klasične fritule s jogurtom i rumom

 Marko Miscevic/Cropix/
Kada vam se jede toplo, prženo tijesto, fritule su najbrža opcija. Poslužite ih posipane šećerom u prahu ili uz dobar voćni ili čokoladni umak

Svi oni koji nemaju previše vremena i volje za pripremu krafni, često se okreću fritulama, jednostavnijoj, a jednako slasnoj varijanti prženog tijesta. Volimo ih i mi, i to ovakve, napravljene po klasičnom receptu po kojem se u smjesu dodaje jogurt, malo vanilije i cimeta za aromu i rum kako ne bi bile preteške i previše masne. Ustupila nam ga je naša suradnica Slavica Šagolj i ostavljamo ga u nastavku.

FRITULE

Trebat će vam:
2 jaja
1 čvrsti jogurt
1 vanilin šećer
prstohvat soli
3 žlice šećera
1 prašak za pecivo
20-25 žlica oštrog brašna
1 žlica ruma
prstohvat cimeta
ulje za prženje, oko 400 ml

Priprema:
U posudu stavite jaja, dodajte obje vrste šećera te dobro izmiješajte. Miješati možete ručno ili električnom miješalicom. Jogurt, sol, rum i cimet iduće su namirnice koje se dodaju. Kad je smjesa glatka lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo. Smjesa ne treba stajati, možete odmah pržiti tijesto. U dubljoj posudi zagrijte ulje, žličicom oblikujte okruglice i stavljajte da se peku. Okrećite ih da budu ravnomjerno pečene sa svih strana. Tople posipajte šećerom u prahu.

Savjet više!

Pazite da ulje ne bude jako vruće, kada se zagrije stavite ga na najnižu temperaturu jer će vam u protivnom fritule u sredini biti sirove. ko je visoka temperatura, vanjski dio pritule jako brzo potamni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. veljača 2025 23:16