Moraš ga voljeti

Kolač od jabuka iz blendera totalni je hit, a od početka do kraja gotov je za pola sata

Ponekad su najjednostavnije stvari i najbolje, isto je i s ovim kolačem - toliko je dobar da je naprosto nevjerojatno koliko ga je lako napraviti

Još uvijek traje sezona agruma, no osim s njima te čokoladom, orasima, bademima, lješnjacima, rogačem, makom, kruškama ili bananama, kolač možemo ispeći i s jabukama. Jabuke su uostalom mnogima omiljeno voće, a kolači u koje ih dodajemo - bilo da je riječ o biskvitu, piti, savijači ili tartu - na vrhu liste obožavanih kolača.

Ovaj bi vam se, čini nam se, mogao posebno svidjeti jer mu je priprema laka. Ma što laka, najjednostavnija koju si možete zamisliti, pa ćete, da biste ga isprobali, potrošiti svega 30 minuta, što ga čini idealnom slasticom koju možete zamutiti i usred tjedna, čak i kad nemate previše vremena.

image
Esin Deniz/Getty Images

KOLAČ OD JABUKA IZ BLENDERA
Trebat će vam:
0,5 kg jabuka
sok 1 limuna
3 jaja
½ šalice ulja
1 šalica šećera
1 šalica brašna
2 žličice cimeta
1 žličica praška za pecivo
maslac, za lim za pečenje
2 žlice brašna, za lim za pečenje
šećer u prahu, za posipanje
2 jabuke, za dekoraciju

Priprema:
Stavite grijati pećnicu na 200 ºC.
Jabuke za kolač prepolovite, uklonite im kličak i sjemenke te čvrste opne po sredini i ogulite (ako želite). Naribajte ih u zdjelu, pa ih prelijte limunovim sokom i dobro izmiješajte. Po želji kolač možete ukrasiti jabukama - za to dvije jabuke operite, prepolovite i narežite na kriške.
U blender stavite sve druge sastojke - jaja, šećer, ulje, cimet, prosijano brašno i prašak za pecivo pa sve dobro izradite u smjesu gušću od one za palačinke.
Lim za pečenje željenog oblika namastite, najbolje maslacem, pa ga posipajte sa žlicom ili dvije brašna i protresite kako bi se cijeli lim obložio.
Dobivenu smjesu spojite s naribanim jabukama pa je isipajte u lim za pečenje. Kriške jabuke slažite jednu do druge nježno utiskujući u smjesu.
Pecite oko 20 minuta u pećnici. Je li gotov provjerite čačakalicom, zabodite je u sredinu, pa ako izađe suha, izvadite iz pećnice, posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. veljača 2025 08:02