MALA ŠKOLA DOBRE HRANE

KONAČNO PROVJEREN RECEPT: Napravite domaći pesto od bosiljka i više nikada nećete kupiti onaj u dućanu!

 Getty Images/iStockphoto
Uzeli smo mužar u ruke i napravili mirisan, svjež, savršen pesto koji smo pomiješali s tjesteninom!

Pesto Genovese

3 češnja češnjaka
1 veća vezica svježeg bosiljka
maslinovo ulje
šaka pinjola
sirevi pecorino i parmezan

U mužar prvo stavite češnjak, zatim dodajte malo krupne soli, papra i češnjak pretvorite u pastu. Natrgajte bosiljak. Pinjole blago tostirajte na suhoj tavi, a zatim ih pustite da se ohlade na sobnu temperaturu. Kružnim pokretima izradite bosiljak, zatim pinjole i postupno dodajite maslinovo ulje do željene gustoće. Na samom kraju dodajte pecorino i parmezan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
15. travanj 2025 09:37