
Za tijesto (isto je za orahnjaču i makovnjaču):
180 g zlatnog lana
260 g kokosovih ljuskica
100 ml vode + 100 ml soka od naranče + malo naribane korice naranče
100 g kokosova šećera
Fila za orehnjaču:
170 g oraha/samljeveni
130 g datulja/ namočiti ih i napraviti pastu
10 g psylliuma
10 g kakaa
Fila za makovnjaču:
200 g samljevenog maka natopljenog u vodi
120 g paste od datulja
Samljeti lan i kokosove ljuskice, dodati im samljeveni kokosov šećer pa im dodati tekućinu (mješavinu vode i narančina soka). Sjediniti sve sastojke i razvaljati tijesto pa ga premazati pripremljenom filom od nevedenih sastojaka i zarolati. Peći na 140 stupnjeva 40 do 45 minuta.

Na papir za pečenje staviti pripremljenu baznu smjesu od lana i kokosovih ljuskica. Odozgo staviti drugi papir za pečenje pa razvljati smjesu pomoću valjka za tijesto

Kada ste dobili željeni oblik maknite gornji papir za pečenje

Na drugom komadu papira razvalja ti pripremljeni fil od maka ili oraha pa ga "zalijepiti" za podlogu i maknuti papir

Neka fil bude ravnomjerno raspoređen s time da rubovi ne budu prekriveni filom

Zarolati orahnjaču zajedno s papirom

Dobro prstima stisnuti orahnjaču da se dobije želejni kompaktni oblik

Odmotati orahnjaču i staviti je na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje

Staviti peći u pećnicu i kada se malo ohladi rezati je na šnite od oko 1 cm.

Komentari
0