Stolno bismo grickali

Krekeri od slanutka

 Berislava Picek/Cropix
Brzi krekeri od slanutka za sve koji traže zdrav i jednostavan zalogaj

Ovaj recept Nastasje Chiare Petrić za krekere od slanutka donosi savršenu kombinaciju hranjivih sastojaka i bogatih, autentičnih okusa. Koristeći brašno od slanutka, chia sjemenke i osvježavajući začin mljeveni kumin, stvaramo laganu, ali izrazito ukusnu grickalicu. Dodatak otopljenog ghee maslaca obogaćuje teksturu i aromu, čineći ove krekere idealnim izborom za brzu i zdravu užinu koja se lako priprema.

KREKERI OD SLANUTKA
Trebat će vam:
70 g brašna od slanutka
10 g chia sjemenki
2 g praška za pecivo
na vrh žličice soli i mljevenog kumina
15 g ghee maslaca (otopljenog)
20 g obične vode

Priprema:
Brašno, sjemenke, sol, začin i prašak za pecivo izmiješajte u posudi. Zatim dodajte maslac i vodu te izradite jedno - lično glatko tijesto. Razvaljajte ga između dva papira za pečenje, vrlo tanko ili do željene debljine, te izrežite oblike. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C, od 5 do 10 minuta, ovisno koliko ste debelo ili tanko razvaljali krekere. Kada osjetite miris kumina iz pećnice, provjerite jesu li pečeni. Rubovi i dno krekera dobit će svijetlu smeđu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2025 07:32