Krem juha od krumpira sa đumbirom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 3 žlice ulja
  • 100 g krumpira
  • 20 g češnjaka
  • 3-4 cm đumbira
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 10 g soli
  • 100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema

1. korak

Na ulju popržiti luk i češnjak zaliti temeljcem i dodati kockice krumpira, nasjeckani đumbir i sol.

2. korak

Kuhati dok krumpir ne omekša. Misati štapnim mikserom. Ako đumbir ima više vlakana procjediti juhu kroz gusto žičano cjedilo. Na kraju dodati vrnhnje za kuhanje.

Recept za slasnu juhu koji je s nama podijeli chef Mislav Božić iz Hotela Ville Magdalene tijekom Tjedna dobre hrane u prosincu 2013.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2024 12:02