GUSTA I ZASITNA

Krem juha od mrkve s čipsom od luka kakva se priprema u zagrebačkom restoranu Maksimir

 Marko Miscevic/Cropix
Otkako se ponovno otvorio, u kuhinji zagrebačkog restorana Maksimir pripremaju se više nego primamljiva jela

Trebat će vam:

1 kg mrkve
500 g crvenog luka
1 korijen hrena
sol i papar
suncokretovo ulje
1,5 l povrtnog temeljca

Priprema:

Oguljenu mrkvu i očišćeni luk pržite na ulju dok ne povenu pa dodajte svježe ribani hren po želji. Začinite solju i paprom pa podlijte povrtnim temeljcem i kuhajte oko sat vremena. Dok se juha kuha, narežite glavicu luka na krugove od 3 milimetra i uvaljajte ih u oštro brašno. Luk pržite u ulju dok ne dobije zlatnu hrskavu boju. Izvadite ga iz ulja i posušite na kuhinjskom papiru. Nakon što mrkva omekša, izmiksajte je štapnim mikserom u glatku krem juhu. Prilikom serviranja pospite je čipsom od luka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2024 11:00