BOGATO I SLASNO

Kremasta riža s piletinom jedno je od onih jela koje najbrže nestaje sa stola

 Pronina Marina/Getty Images
Skuhajte kremastu rižu s dodatkom sušenih rajčica i špinata pa je poslužite uz piletinu

Trebat će vam:

2 veća pileća prsa (cijela, pečena)

200 g riže

2 žlice maslinovog ulja

1 manji luk (sitno nasjeckan)

2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)

80 g sušenih rajčica u ulju (narezane na trakice)

100 g svježeg špinata

500 ml pilećeg temeljca

200 ml vrhnja za kuhanje

50 g naribanog parmezana

sol i papar po ukusu

1 žličica suhog origana

½ žličice čilija (po želji)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pileća prsa natrljajte solju, paprom i maslinovim uljem te pecite 20-25 minuta dok ne postanu zlatno smeđa i sočna. Izvadite i pustite da odmore. U tavi zagrijte maslinovo ulje i pirjajte luk 3-4 minute. Dodajte češnjak, sušene rajčice i origano te pirjajte još jednu minutu. Umiješajte rižu, ulijte pileći temeljac i kuhajte 10-12 minuta dok tekućina ne nestane. Dodajte vrhnje za kuhanje i špinat, pa kuhajte još 2-3 minute. Umiješajte parmezan, začinite po ukusu. Pileća prsa narežite na komade i poslužite preko rižota, po želji pospite dodatnim parmezanom i svježim začinskim biljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. ožujak 2025 06:22