NAJBOLJI JE UZ FAŠIRANCE

Kremasti špinat možete napraviti i na ovaj način, neće vam trebati brašno, a ni vrhnje za kuhanje

 Veselovaelena/Getty Images
Špinat ovog puta pokušajte napraviti s mascarpone sirom pa ga poslužite uz pire krumpir, faširance ili druge dodatke po želji

Trebat će vam:

4 režnja češnjaka

500 g špinata

3-4 žlice mascarpone sira

sol i papar

prstohvat muškatnog oraščića

maslinovo ulje

prilog po želji

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani češnjak i držite ga na oku kako ne bi zagorio. Špinat operite i nasjeckajte pa ga dodajte češnjaku. Pirjajte jednu minutu dok ne povene. Zatim dodajte mascarpone sir, začinite soli i paprom i malo muškatnog oraščića i sve dobro promiješajte dok ne postane kremasto. Maknite s vatre i poslužite uz prilog po želji, kobasice ili grilano meso ili ribu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
15. travanj 2025 01:48