Kremasti zeleni rižoto i listići pecorina

 Marko Miščević / Hanza Media

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g riže
  • 25 g luka
  • 2 g češnjaka
  • 30 ml bijelog vina
  • 400 ml temeljca
  • maslinovo ulje
  • 150 g parmezana
  • 45 g maslaca
  • 100 g pecorino sira
  • Za kremu:
  • 150 g špinata
  • 100 g rikule

Marko Miščević / Hanza Media

Priprema

1. korak
U slanoj vodi skuhati špinat i rikolu, a kad su kuhane, odmah ih ohladite da ne izgube boju. Štapnim mikserom napravite finu kremu.

2. korak
Rižoto:
Na maslinovu ulju prepržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte rižu i miješajte dok se ne zagrije. Zalijte bijelim vinom i pustite da vino ispari, a potom zalijte temeljcem i lagano kuhajte uz povremeno miješanje. Kad je riža pri kraju, dodajte kockice maslaca i ribani parmezan. Miješajte dok rižoto ne postane kremast. Na kraju umiješajte žlicu kreme od špinata i odmah servirajte. Na vrh rižota stavite tanko rezane listiće pecorina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 16:03