Kruške, borovnice i orasi

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 750 g krušaka
  • 250 g šumskih borovnica
  • 150 g oraha
  • 1 limun
  • 1 žličica cimeta
  • 750 g šećera

Priprema

1. korak

Operite i očistite kruške. Operite i dobro ocijedite borovnice. Orasi moraju biti lijepi i zdravi. Najprije ih očistite od tvrdih dijelova, a potom izrežite na komadiće. Operite limun i iscijedite sok. Kruške narežite na komade, poprskajte ih limunovim sokom. stavite ih u posudu, dodajte borovnice i šećer. Zagijavajte na slaboj vatri uz stalno miješanje oprilike desetak minuta.

2. korak

Dodajte cimet i orahe pa kuhajte dok se smjesa ne počne želirati. Smjesa je prilično gusta pa pazite da vam ne zagori. Pekmez punite u vruće staklenke sterilizirane u pećnici i zatvorite poklopcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 00:20