MORSKI RUČAK

Kupite smrznutu hobotnicu, ubacite je u posudu za pečenje s krumpirom i napravite najfiniji ručak

 Nataliaspb/Getty Images/istockphoto
Pripremite hobotnicu, bijelo vino, krumpir i nekoliko različitih začina pa se bacite na pečenje

Trebat će vam:

1 hobotnica (oko 2 kg)

400 ml bijelog vina

7-8 žlica maslinova ulja

5 lovorovih listova

6 režnjeva češnjaka

2 glavice luka

1 šaka svježeg peršina

sol

manji krumpiri

Priprema:

Hobotnicu dobro očistite ili koristite smrznutu. Stavite je u protvan pa dodajte maslinovo ulje, bijelo vino, listove lovora i krupno nasjeckanu glavicu luka. Začinite soli i prema potrebi dodajte vode. Posudu za pečenje prekrijte poklopcem ili folijom i pecite hobotnicu na 180 stupnjeva oko 50 minuta. Nakon toga je izvadite iz pećnice, uklonite foliju, dodajte drugu glavicu luka i češnjak pa pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva. Pecite još 40 minuta. Krumpir skuhajte do pola i ubacite ga hobotnici. Dodajte još malo ulja, ako je potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
27. ožujak 2025 08:57