HIT NA MORU

Lagano i baš fino! Volimo kozice s tjesteninom, no s tikvicama su nam u ljetnim mjesecima još draže

 Wmaster890/Getty Images
Rezance od tikvica možete napraviti pomoću posebnog kuhinjskog alata, no jednostavniji način bit će upotrijebiti gulilicu za krumpir

Trebat će vam:

300-500 g kozica

2 veće tikvice

2 režnja češnjaka

limun

čili po želji

maslinovo ulje

svježe začinsko bilje

sol i papar

Priprema:

Tikvice pretvorite u rezance, posolite ih i pustite da stoje u cjedilu. Za to vrijeme na tavi na malo maslinova ulja ispecite kozice. Po želji na tavu dodajte i svježi čili. Začinite ih soli i paprom i pokapajte limunovim sokom. Maknite s tave, dodajte još maslinova ulja, a odmah zatim i protisnuti češnjak. Na to dodajte rezance od tikvica i pirjajte ih 2-3 minute. Obložite ih uljem i češnjakom, dodajte svježe začinsko bilje po želji i limunov sok i poslužite uz kozice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
26. travanj 2025 05:45