Lazanje sa špinatom i ricotta sirom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg svježeg špinata
  • 1 kutija gotovih lazanja
  • 250 g ricotta sira ili nekog drugog svježeg sira
  • 1 mali poriluk
  • 50 g maslaca
  • 50 g parmezana
  • 1 mlijeka
  • 2 žlice brašna
  • 50 g maslaca
  • malo oraščića
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Blanširajte špinat. Ocijedite ga i nasjeckajte. Uzmite samo bijeli dio poriluka i narežite ga na tanke kolutove. Prodinsajte ih na maslacu, pa dodajte špinat i sir. Posolite, popaprite.

2. korak

U drugoj posudi na maslac stavite brašno i stalno miješajte, pa polagano ulijevajte mlijeko. Začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom. Na dno namašćenog oblika za pečnje ulijte malo bešamela, poslažite tijesto, na njega razmažite smjesu špinata i sira, prelijte bešamelom, posipajte s parmezanom i tako redom.

3. korak

Zadnji neka budu listovi tijesta koje prelijte bešamelom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite 40 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 22:21