
Trebat će vam:
240 g mascarpone sira 100 g šećera u prahu 2 žličice naribane limunove korice 600 ml vrhnja za šlag 250 g lemon curda 16 komada keksiju po želji 300 g džema od haskapa |

Priprema:
Kalup 22,5x12,5 cm obložite prozirnom folijom. Neka visi iz kalupa koliko vam je potrebno da njome prekrijete cijeli kolač nakon što ga napravite. Mikserom izmiksajte mascarpone sa šećerom u prahu i limunom. Malo po malo dodajite vrhnje za šlag. U dvije trećine smjese dodajte lemon curd. Ostavite smjesu da se hladi u hladnjaku oko pola sata. U kalup redajte red keksa, kremu s lemon curdom, džem od haskapa i tako nastavite sve dok ne potrošite sve sastojke, ali pazite da završite s keksima. Prekrijte foliju koja visi sa stranica kalupa preko kolača. Zamrznite na minimalno šest sati. Prije posluživanja kolač premažite preostalom trećinom kreme od mascarponea.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....