RECEPT DOBRE HRANE

Ljuti rombovi

 Berislava Picek / CROPIX
 

250 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sitno mljevenog papra
1/2 žličice šećera
60 g ribanog parmezana
čašica tekućeg jogurta
100 g maslaca
2 žlice vrhnja
1 žličica chakalaka mješavine začina (ako je ne možete nabaviti, pomiješajte malo curryja, granula češnjaka i grubo mljevene čili papričice)

Zagreb, 211117.
Jela za zimska blagdanska druzenja pripremile su Mateja Domitrovic, Suncana Barusic, a prostor i stol je stilizirala Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Zamijesiti tijesto od brašna, praška za pecivo, papra, šećera, parmezana i jogurta. Složiti ga u pravokutnik pa preko njega rasporediti naribani vrlo hladan maslac. Preklopiti pravokutnik, razvaljati ga, preklopiti i tako nekoliko puta zaredom. Ugrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Razvaljati tijesto na centimetar debljine, rezati rombove, poslagati ih na pleh obložen papirom za pečenje, premazati vrhnjem i posipati začinskom mješavinom ili čili papričicom i curryjem. Peći petnaestak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 12:08