
Trebat će vam:
2 fileta lososa
1 grejp, sok i kora
1 naranča, sok i kora
1 žlica meda
1 žlica maslinova ulja
1 žličica soli
1/2 žličice crnog papra
svježi peršin za dekoraciju (po želji)
Priprema:
U tavi pomiješajte svježe iscijeđen sok grejpa i naranče, med i naribanu koricu oba citrusa. Stavite tavu na srednje jaku vatru i kuhajte to 5 do 7 minuta, povremeno miješajući, dok se umak lagano ne zgusne, a okusi se povežu. Ako želite intenzivniji okus, možete dodati malo više meda ili ribane kore agruma, ovisno o željenoj slatkoći i mirisu. Dok se umak kuha, pripremite losos. Filete lososa premažite maslinovim uljem, dobro ih pospite solju i crnim paprom sa svih strana. Zagrijte roštilj ili gril tavu na srednje jakoj vatri i stavite peći losos. Pecite ga 3-4 minute s obje strane, dok ne postane zlatno-smeđi i lagano se odvaja vilicom, ali i dalje ostaje sočan iznutra. Poslužite pečene filete lososa na tanjuru i prelijte pripremljenim umakom od grejpa i naranče.
Komentari
0