RIBLJI RUČAK

Losos na ovaj način možda još niste pripremali, a jako je ukusan i aromatičan

 Elena_hramowa/Getty Images/istockphoto
Grejp, naranča i losos odlično se slažu, dokaz je ovo bogato jelo uz koje možete poslužiti čitav niz priloga - od povrća pripremljenog na pari, do kus-kusa...

Trebat će vam:

2 fileta lososa

1 grejp, sok i kora

1 naranča, sok i kora

1 žlica meda

1 žlica maslinova ulja

1 žličica soli

1/2 žličice crnog papra

svježi peršin za dekoraciju (po želji)

Priprema:

U tavi pomiješajte svježe iscijeđen sok grejpa i naranče, med i naribanu koricu oba citrusa. Stavite tavu na srednje jaku vatru i kuhajte to 5 do 7 minuta, povremeno miješajući, dok se umak lagano ne zgusne, a okusi se povežu. Ako želite intenzivniji okus, možete dodati malo više meda ili ribane kore agruma, ovisno o željenoj slatkoći i mirisu. Dok se umak kuha, pripremite losos. Filete lososa premažite maslinovim uljem, dobro ih pospite solju i crnim paprom sa svih strana. Zagrijte roštilj ili gril tavu na srednje jakoj vatri i stavite peći losos. Pecite ga 3-4 minute s obje strane, dok ne postane zlatno-smeđi i lagano se odvaja vilicom, ali i dalje ostaje sočan iznutra. Poslužite pečene filete lososa na tanjuru i prelijte pripremljenim umakom od grejpa i naranče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
25. travanj 2025 23:05