
Iako su napokon stigli sunčani dani, još je uvijek prilično hladno, što je dovoljan razlog da na meniju još neko vrijeme zadržimo tople, utješne, guste juhe. Ove tri za koje vam recepte donosimo danas su, osim toga, i prilično jednostavne sastojcima (a neki su čak i besplatni, ako ste spremni zaputiti se u šumu ili na livadu), neće vam trebati nikakvi posebni dodaci, a drugačije su od klasike na koje ste navikli. Zavirite u smočnicu, pripremite i koju krišku starog kruha pa se bacite na kuhanje.
JUHA OD ČEŠNJAKA
Sopa de Ajo je katalonska juha koja se radi sa starim kruhom i, zbog velike količine češnjaka, dobra je za snižavanje tlaka. Upravo zato, nakon tanjura ili dva, moguće je da će vam se početi spavati, što nakon cijelog dana na poslu i nije tako loša ideja. Kako je savjetovao autor ovog recepta, naš suradnik Zoran Šimunić Šime, okus juhe možete pojačati i prženom slaninom, začinskim biljem, a želite li je učiniti veganskom, umjesto pileće juhe, koristiti možete i povrtni temeljac.
JUHA OD LUKA
Svatko tko je u životu probao juhu od luka, dobro zna da je u pitanju jelo kojem je teško pronaći zamjerku. Možda će vam priprema oduzeti nešto više vremena nego što je to slučaj kod pripreme juhe od češnjaka, ali zbog bogatog, punog okusa, sav trud na kraju će se itekako isplatiti. I ovaj recept s nama je podijelio Zoran Šimunić Šime i posebno nam napomenuo kako je izrazito važno skuhati kvalitetan mesni temeljac, koji će juhu učiniti još boljom.
JUHA OD MEDVJEĐEG LUKA
I na kraju, ali nikako ne i najmanje važna - juha od medvjeđeg luka. Zaputite se u šumu ili do livade, naberite mirisno lišće pa se vratite u kuhinju i uparite ga s bijelim grahom i još nekoliko jednostavnih sastojaka. Ova juha gotova je brzinski i najbolje se slaže uz kockice (ili cijelu krišku) tostiranog kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....