
Trebat će vam:
Za tijesto:
600g glatko brašno 10 g suhi kvasac 100 g šećera u prahu 280 g maslaca sobne temperature 1 jaje 1 žumanjak 100 g mlakog mlijeka malo soli korica limuna, naranče, vanilija |
Za nadjev od maka:
150 g mljevenog maka 1 žlica meda 75 g šećera tonka, muškatni oraščić, cimet, korica limuna 75 g vrelog mlijeka 1 bjelanjak malo ruma |

Za nadjev od lješnjaka:
150 g mljevenog lješnjaka 1 žlica meda 75 g šećera ras el hanout, korica naranče 100 g vrelog mlijeka 1 bjelanjak malo ruma |

Priprema:
Umijesiti podatno tijesto od svih sastojaka i ostaviti na sobnoj temperaturi 2-3h. Razdijeliti tijesto na 2 dijela i svaki nadjenuti sljedećim nadjevima. Uzavriti mlijeko i preliti preko svih sastojaka za nadjev, izmiješati, ohladiti i potom povezati bjelanjkom. Nadjenuti štruce. Ostaviti ih na sobnoj temperaturi 20-ak minuta pred pečenje. Peći na 180 stupnjeva 25-30 minuta dok ne poprime zlatnu boju sa svih strana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....