Nikad više suh

Marinirani svinjski kare

 Ilia Nesolenyi/Getty Images
Uz ovaj recept, svinjski kare ostaje sočan i bogatog okusa. Idealan je za posebne prilike, ali i za ručak usred tjedna

Kada tražite jednostavan recept za svinjske kotlete koji će ostati sočni nakon pečenja, na pravom ste mjestu. Priprema ovog jela uopće nije komplicirana, trebat će vam tek nekoliko sastojaka za marinadu, a zatim, kada meso odstoji, dovoljno će biti zapeći ga na tavi tek nekoliko minuta i ručak je već gotov. Uz ovo jelo odlično će se složiti čitav niz priloga, od pire krumpira, preko riže, palente i prosa do heljde. I naravno, obavezna je i zdjela sezonske salate.

MARINIRANI SVINJSKI KARE

Trebat će vam:
4 odreska s kostima
50 ml soja umaka
50 ml soka od rajčice
200 ml piva
2 žlice senfa
1 žlica meda
2 žličice grubo mljevene čili papričice
1 žlica krupne morske soli
2 manje glavice luka
2 češnja češnjaka
3 lista lovora
3 grančice ružmarina
malo svježe mljevenog papra

Priprema:
Napravite marinadu od sojina umaka, rajčice, piva, senfa, meda i grubo mljevene čili papričice. Dobro njome natrljajte odreske i ostavite ih stajati najmanje dva sata, najbolje preko noći. Tako će meso postati aromatično i mekano. Očistite glavice luka pa ih prepolovite. Ogulite češnjeve češnjaka. Jako ugrijte grič tavicu ili gusanu tavu, dodajte malo ulja pa luk i češnjak, grančicu ružmarina i lovorove listove. Dodajte odreske i pržite sa svake strane 2 minute. Pospite s malo krupne soli.

Savjet više!

Budući da već radite marinadu, šteta je marinirati samo jedan odrezak. Uostalom, bit će tako dobar da će se tražiti repete, a kada zamirišu, možda se javi još zainteresiranih, skupi se ekipa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. veljača 2025 22:41