
Kada tražite jednostavan recept za svinjske kotlete koji će ostati sočni nakon pečenja, na pravom ste mjestu. Priprema ovog jela uopće nije komplicirana, trebat će vam tek nekoliko sastojaka za marinadu, a zatim, kada meso odstoji, dovoljno će biti zapeći ga na tavi tek nekoliko minuta i ručak je već gotov. Uz ovo jelo odlično će se složiti čitav niz priloga, od pire krumpira, preko riže, palente i prosa do heljde. I naravno, obavezna je i zdjela sezonske salate.
MARINIRANI SVINJSKI KARE
Trebat će vam:
4 odreska s kostima
50 ml soja umaka
50 ml soka od rajčice
200 ml piva
2 žlice senfa
1 žlica meda
2 žličice grubo mljevene čili papričice
1 žlica krupne morske soli
2 manje glavice luka
2 češnja češnjaka
3 lista lovora
3 grančice ružmarina
malo svježe mljevenog papra
Priprema:
Napravite marinadu od sojina umaka, rajčice, piva, senfa, meda i grubo mljevene čili papričice. Dobro njome natrljajte odreske i ostavite ih stajati najmanje dva sata, najbolje preko noći. Tako će meso postati aromatično i mekano. Očistite glavice luka pa ih prepolovite. Ogulite češnjeve češnjaka. Jako ugrijte grič tavicu ili gusanu tavu, dodajte malo ulja pa luk i češnjak, grančicu ružmarina i lovorove listove. Dodajte odreske i pržite sa svake strane 2 minute. Pospite s malo krupne soli.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....