Marmelada od banane, đumbira i metvice

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg zrelih banana
  • 500 g šećera
  • 1 dcl vode
  • 1 limun
  • 1 mahuna vanilije
  • žličica naribanog svježeg đumbira
  • 2-3 grančice metvice

Priprema

1. korak

U lonac stavite vodu i šećer pa kuhajte dok se ne počne zgušnjavati. U međuvremenu ocijedite sok limuna, a banane ogulite i zgnječite vilicom. Poprskajte ih sokom limuna da ne oksidiraju.

2. korak

Mahunu vanilije uzdužno prerežite i ostružite unutrašnjost pa je dodajte u banane. Pire od banana istresite u vodu, dodajte đumbir i kuhajte otprilike pola sata dok se smjesa ne počne stvrdnjavati. Sitno nasjeckajte metvicu pa je umiješajte u pire.

3. korak

Još kuhajte otprilike pet minuta pa pekmez punite u vruće staklenke sterilizirane u pećnici. Dobro zatvorite i kad se pekmez ohladi držite na tamnom i hladnom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
25. travanj 2025 13:14