Marmelada od kabocha bundeve

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 90 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1,5 kg kabocha bundeve (možete kombinirati i banana bundevu i muškatnu bundevu)
  • 75 g šećera (sami dozirajte slatkoću)
  • 1 l vode
  • 2 naranče
  • 3 limuna
  • 100 g svježeg đumbira

Priprema

1. korak

Bundevu ogulite, izdubite joj unutrašnjost zajedno sa sjemenkama te je narežite na kocke. Ogulite naranču i limun te ih narežite na tanke trake, đumbir također ogulite i sitno narežite. Stavite bundevu u lonac, dodajte vodu, naranče, limun i đumbir. Kuhajte oko 30 minuta, zatim dodajte šećer te kuhajte na srednje jakoj vatri još 45 minuta.

2. korak

Na pola kuhanja, kada se marmelada počne zgušnjavati, smanjite vatru i neprekidno miješajte do željene gustoće. Gotovu marmeladu prelijte u sterilizirane staklenke i čuvajte u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2024 21:40