
Meghan Markle nedavno je na društvenim mrežama podijelila detalje o cijenama i dostupnim proizvodima svog novog branda - As ever. U prvih 15 minuta od početka prodaje, gotovo svi artikli iz njene ponude bili su rasprodani te će oni koji su željeli među prvima ugrabiti dio gastro ponude supruge princa Harrya ipak morati još malo pričekati.
Najveću pažnju izazvali su pekmez od maline, pakiran u staklenke od 215 grama, koji se prodaje po cijeni od 9 dolara i cvjetni med u staklenci od 255 grama koji se prodaje po 28 dolara. Iako je cijena znatno viša u odnosu na slične proizvode koji se u hrvatskim trgovinama mogu pronaći već za 2 do 3 eura, kupcima to nije smetalo te se sve rasprodalo u roku od nekoliko minuta.
Biljni čajevi s limunom i đumbirom te čaj od paprene metvice bili su dostupni za 11 eura. Mješavina za palačinke za 12 eura, a ograničeno izdanje meda od divljeg cvijeća s komadićima saća prodaje se po cijeni od 25 eura.
Inspirirani kraljevskom gastro pričom Meghan Markle, odlučili smo donjeti jednostavan recept uz koji svatko može kod kuće pripremiti domaći pekmez od malina – s dozom elegancije i okusa koji ne zaostaje za onim s etikete As ever. Bez obzira kuhate li ga za posebne prilike ili želite uljepšati običan doručak, ovaj pekmez lako će vas osvojiti.
PEKMEZ OD MALINA
Trebat će vam:
3 kg svježih malina
600 grama šećera
sok od pola limuna
Priprema:
Maline pažljivo očistite i stavite u veću posudu za kuhanje pa dodajte šećer. Lagano promiješajte i ostavite da odstoje 1 do 2 sata kako bi voće pustilo sok, a šećer se počeo topiti. Nakon stajanja, dodajte svježe iscijeđeni sok limuna. Kuhajte na laganoj vatri, uz često miješanje. Kad smjesa zavrije, nastavite kuhati polako 1,5 do 2 sata, dok se ne postigne željena gustoća. Maline će se same raspasti, a smjesa će se zgusnuti. Povremeno uklonite pjenu koja se stvara na površini. Kada je pekmez gotov (testirajte gustoću tako da kapnete malo na hladni tanjurić – ako se ne razlijeva, spreman je), još vruć ulijte u sterilizirane staklenke. Odmah ih zatvorite i okrenite naopako 5–10 minuta da se stvori vakuum. Nakon toga ih vratite u uspravan položaj i pustite da se ohlade na sobnoj temperaturi.
Komentari
0