HRANA KOJA LJUBI PIVO

Mini burgeri od junetine

 Getty Images/iStockphoto
Napravite najsočnije burgere!

Pivo i burgeri kao da su vezani neraskidivom vezom u kojoj ljubav i poštovanje naprosto cvjetaju. Uz dobar burger će pasati bilo koja piva bilo da volite jači i puniji The Garden Brewery stout, malo manje jaki Midnight Bell dark ale, lagani Varionica pale ale ili aromatični San Servolo Indian pale ale. Najbolje je da kušate od svakoga pomalo.

Trebat će vam:

Za bijelo pecivo za burger:

150 g glatkog brašna
1 jaje
50 g maslaca
3 g soli
3 g kvasca
0,5 dcl vode

Za meso:

1 kg mljevene junetine
1 glavica luka
sol i papar
sjeckana čili papričica
svježi peršin
4 češnja češnjaka
maslinovo ulje

Mini Cheeseburgers
Getty Images/iStockphoto

Dodaci:

zelena salata
sir po želji
svježi luk
majnoeza
kečap
pržena panceta

Priprema:

Brašno prosijte, dodajte sol i suhi kvasac. Maslac umrvite u brašno, dodajte jaje i vodu te zamijesite smjesu. Ostavite da se diže 30 minuta na toplome (najbolje je da tijesto ostavite da se diže pokraj zagrijane pećnice). Oblikujte male loptice težine 30 g. Loptice stavite na papir za pečenje i ostavite da se još jednom dignu te ih pospite sezamom i stavite u zagrijanu pećnicu peći na 200 stupnjeva 10 minuta. Mesu dodajte naribani luk, sol, papar, čili papričicu, sjeckani peršin, protisnuti češnjak i maslinovo ulje, oko decilitar. Oblikujte pljeskavice malo veće od veličine peciva jer će vam se pri pečenju smanjiti. Pecite na jakoj vatri oko pet minuta sa svake strane. Složite burgere samo s mesom, a ljudima ostavite na volju da sami dodaju svoje dodatke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 16:00